Carnavalsvereniging De Walvisjes

 

Contact:

Mandy van Abeelen
Secretariaat
Bestuur JCV de Walvisjes en Walvissen

Pauwkesstraat 31

5298TW Liempde

06-39174666

walvissenenwalvisjes@hotmail.com

facebook.com/jeugdcarnavalboxtel/

De Walvisjes vieren ieder jaar carnaval in De Walnoot. De Walnoot is bijna iedere carnavalsdag open van 15.00 tot 01.00 uur, alleen op dinsdag is de sluiting om 00.00 uur. Volop leut dus, maar wel gericht op kinderen. De gehele Walnoot zal glasvrij zijn. Zondag is er familiecarnaval van 15.00 tot 18.30 uur.

Het begon 33 jaar geleden met de vraag aan de activiteitengroep Selissen Actief van het Boxtelse gemeenschapshuis De Walnoot of die geen carnavalsclub voor de jeugd kon organiseren. Peter Hoenselaars, maakte daar werk van en richtte met onder anderen zijn vrouw Franka en Wil Klomp Jeugdcarnavalsvereniging De Walvisjes op. Op 2 januari 1983 om precies te zijn.

Ze  begonnen met vijftien kinderen. Nu zijn er 28. Dertig is de limiet. Ze werken net andersom vergeleken met andere carnavalsverenigingen. Bij hen begon het met de jeugd – en daar draait het nog steeds om – en later kwamen daar de volwassenen bij. Eigenlijk kwamen die erbij toen Prins Carnaval niet in de Walnoot wilde komen, want dat vond hij een zaak van de jeugdprins. Nu bezoekt de Prins ieder jaar ook De Walnoot.

In 2020 is  bij De Walnoot een banner opgehangen, in het teken van de samenwerking van Wijkplatform Selissen, Gemeenschapshuis de Walnoot en JCV de Walvisjes.