Verhalenproject st Willibrordstraat

Donderdag 23 mei 2019

Via deze weg, de krant, diverse winkels op selissenwal en via-via krijg je nieuws over het verhalenproject.

Wat gebeurt er?

Er worden nu allerlei verhalen verzameld in de st. Willibrordstraat in Boxtel. Zo vertelde Oguzhan over wat hij weet over StarWars. Na het interview mocht hij een paar vragen terug stellen aan de interviewster. Hoe vond zij dat?

‘Het was even wennen. Ik ben als voormalig maatschappelijk werker en tekstschrijver gewend zelf de vragen te stellen. Maar het was vooral erg tof!’ – Linda van de Wiel

Verder

  • Is er op donderdag 11 juli een striptekenworkshop voor kinderen en volwassenen uit de st. Willibrordstraat. Inschrijven via info@trudyvanrooij.nl
  • Wil Paul Weekers weten wie er even weg wil uit de st. Willibrordstraat. Hij neemt je dan mee op zijn motor en jij mag zeggen waarheen. Hij is benieuwd naar jouw verhaal.
  • Begroef de ‘club van vijf’ in het jaar 1959 een schat. Ligt deze schat er nog? En waar?
  • Gaat Molly van den Braak ook verhalen verzamelen. Wanneer je iets leuks, moois, spannends, interessants of liefs te vertellen hebt, kun je nu ook bij haar terecht.
  • Zoeken we nog meer mensen uit de straat die verhalen willen verzamelen. Volwassenen en kinderen kunnen zich aanmelden via info@trudyvanrooij.nl

Hoe kun je ons bereiken?

We zijn in de modelwoning tijdens de keukenshow op donderdag 23 mei van 16.00- 19.00 en tijdens het dansen met Lotte en Ranil op maandag 27 mei van 17.00 – 18.00. Je kunt ons ook aanspreken als je ons ziet: Linda van de Wiel, Trudy van Rooij, Molly van den Braak.  Ook kun je mailen: verhalen@trudyvanrooij.nl

We zijn benieuwd naar wat je weet, en te vertellen hebt.

Start verhalenproject

donderdag 16 mei 2019

Sommige bewoners in de st. Willibrordstraat weten het al. Sommigen zijn zelfs al begonnen. Er is in de st. Willibordstraat een verhalenproject gestart.

Verhalenverzamelaars Trudy van Rooij, Linda van de Wiel, Paul Weekers, Ralph Dikmans en Dirk Struijken gaan verhalen verzamelen. Ze gaan vragen stellen, als: ‘Wat is de spannendste beslissing die je ooit hebt genomen?’, ‘Wat is het belangrijkste in je leven dat je ooit hebt geleerd?’ ‘Welk gerecht maak jij met erwten?’ ‘Wat gebeurt er als je aanbelt bij iemand die eenzaam is?’ ‘Wat is het grappigste dat je ooit hebt meegemaakt in de straat?’ De antwoorden op dit soort vragen zullen samen een totaalverhaal gaan vormen.

De verhalenverzamelaars zullen bewoners aanspreken, bijvoorbeeld tijdens de keukenshow die door st. Josef gepland is naar aanleiding van de renovatie van de woningen. Bewoners kunnen hen ook bereiken via mail: verhalen@trudyvanrooij.nl

Meld je aan voor de striptekenworkshop

Op donderdag 11 juli (in de eerste week van de basisschoolvakantie) is er van 10.00 tot 12.00 een striptekenworkshop in de Walnoot. Deze is bedoeld voor kinderen en volwassenen die in de st. Willibrordstraat wonen. De workshop wordt geleid door Ralph Dikmans, docent op een basisschool en striptekenaar.

Er is een maximum van 18 deelnemers, dus woon je in de st. Willibrordstraat en wil je meedoen? Meld je dan snel aan via verhalen@trudyvanrooij.nl. Het is gratis.

Striptekenworkshop

  • Donderdag 11 juli
  • 10.00 – 12.00
  • Voor bewoners van de st. Willibordstraat
  • Maximaal 18 deelnemers – aanmelden verplicht (via verhalen@trudyvanrooij.nl)
  • Gratis

De verhalen lezen?

Cultuurverbinder Romijn Conen, die dit project mogelijk maakt, is nog op zoek naar middelen zodat de verhalen misschien gebundeld kunnen worden in een mooi vormgegeven boek dat de bewoners van de straat krijgen. Wil je meehelpen, of meedenken? Laat het dan weten via verhalen@trudyvanrooij.nl.

Op deze website zullen de verhalen zelf niet te lezen zijn. Wel kan iedereen hier volgen hoe het project vordert.