Contactpersoon vanuit het bestuur:

Jeanne Sterks,

jsterks@home.nl

Tel   06-30621604

 

coordinator | Jeanne Sterks

Jacqueline Boleij

Najat Rahmoune

 

In 2010 heeft een aantal bewoners uit Selissenwal samen met het opbouwwerk van ContourdeTwern  deze activiteit opgezet. Het begon vanuit een stukje ergernis. “We hebben zo’n mooie wijk, waarom vinden sommige mensen het nodig hier afbreuk aan te doen?” Al snel werd de ergernis omgebogen naar enthousiasme.

Op dit moment zijn er een kleine 30 wandelaars. Volgens een bepaald rooster wandelen twee wijkbewoners samen door de wijk. Samen bepalen ze op die dag hoe laat en waar ze gaan wandelen. Onderweg praten ze met elkaar en als het zo uit komt, met mensen die ze onderweg ontmoeten.

Onderweg kijken ze rond en  een lantaarnpaal die stuk is, losse vuilnis, een wijkbewoner waar ze zich  zorgen om maken of vernielingen, dan schrijf je dat op.  Na afloop van de wandeling lever je dat verslagje in en beslist de coördinator of en welke actie er ondernomen moet worden.Samen houden we de wijk, schoon, heel en veilig!

Deze georganiseerde wandeling zorgt er voor dat wijkbewoners elkaar ontmoeten, kennismaken met elkaars cultuur  en door elkaar beter te kennen, meer begrip en respect voor elkaar te krijgen. Daarnaast draag je bij aan een schone hele en veilige wijk.

Een paar keer per jaar worden er ook enkele ontmoetingsmomenten  met alle vrijwillige wandelaars georganiseerd. Zij delen dan hun ervaringen met elkaar tijdens een gezellige en of een informatieve bijeenkomst.

Wil je er meer over weten neem dan contact op met Jeanne. En als je mee wilt wandelen, dan kun je je opgeven bij Jeanne.