Ondernemer in de wijk: Marja Konijn

“Samen creëren!”

Als ik bij Marja Konijn op bezoek ga in de Adrianastraat, word ik eerst begroet door Dicky, de hond.  De kinderen zijn nog thuis en schieten naar boven.  Marja is  52 jaar en heeft jaren  in het Dianabos gewoond. Haar derde kind overleed bij de geboorte en ,,heeft het aardse leven losgelaten,” zoals ze zegt. Dit veroorzaakte een enorme ommekeer in haar leven. De spiritualiteit die altijd wel aanwezig was, werd flink aangewakkerd. Er begon een innerlijke zoektocht. Het verlies en het proces van rouwverwerking resulteerde uiteindelijk in het volgen van een opleiding in healing, reading, meditatiebegeleiding en afstandsbehandelingen. En Marja scheidde van haar man.

Eigen kracht

Marja heeft tot de geboorte van haar oudste dochter gewerkt als Z-verpleegkundige en als pedagogisch gezinsbegeleider. Toen het jongste kind naar school ging, begon ze bij de thuiszorg. In 2011 begon ze met haar bedrijf Seeds of SaraMare.  Nu werkt ze daarnaast 24 uur per week als verpleegkundige bij het hospice. In maart 2013 is ze geslaagd voor haar diploma psychosociaal therapeut. Haar doel is: ,,om lichaam, verstand, gevoelens en intuïtie te laten samenwerken door zorgvuldigheid, aandacht, veiligheid en liefde.” Ze krijgt steeds beter in de gaten dat mensen enorme begrenzingen voor zichzelf opwerpen en zichzelf daarmee tekortdoen. ,,Dit kan het moeilijker maken om in je eigen kracht te gaan staan,” legt Marja uit. Regelmatig trekt ze door het land om lezingen te geven.

Creatief

Marja heeft een enorme creatieve instelling. In haar atelier in de Van Coothhoeve op het terrein van de Kleine Aarde maakt ze met liefde, aandacht en met natuurlijke materialen allerlei spullen voor een persoonlijk en waardig afscheid.  Van schapenwol die ze vervilt ontstaan er lijkwade en coconnetjes voor baby’s. Meestal werkt ze in opdracht, om een kleed te maken dat helemaal is afgestemd op de klant. Tevens maakt ze wandkleden en tekent en schildert ze.
,,Er ligt nog steeds een plan om met een aantal mensen in de Van Coothhoeve op het voormalig terrein van De Kleine Aarde aan de slag te gaan met het geven van workshops, lezingen en indien nodig begeleiden van mensen vertelt Marja. ,,Samen creëren! De mogelijkheden van deze boerderij  en de ondernemers die er een ruimte huren zijn erg groot.”

www.saramare.nl

Dirk Struycken