Drie ondernemingen onder één dak

Frans en Monique van Beers, een bijzonder stel. Frans is de ondernemer van Van Beers Tuinonderhoud en heeft daarnaast een massagepraktijk. Monique is de drijvende kracht achter Praktijk voor natuurgeneeskunde Mirani.

In februari van dit jaar klommen ze met succes tijdens een loodzware trektocht van drie weken naar het basiskamp van de Mount Everest in de Himalaya op een hoogte van 5500 meter. Een indrukwekkende prestatie die het uiterste vergde van hun lichaam en geest.

Investeren in eigen lichaam en geest is hun levensvisie – privé en zakelijk. Achter hun woning in de Van der Aastraat bevinden zich twee moderne praktijkruimtes, die zijn ingericht voor diverse behandelingen.

Praktijk voor natuurgeneeskunde Mirani

Monique werkt nagenoeg voltijds in haar praktijk die is genoemd naar haar kinderen. Na werkzaamheden als fitnessinstructrice en als masseuse in sauna’s en sportscholen startte ze hier vijftien jaar geleden mee. Sindsdien heeft ze veel tijd en energie gestoken in de uitbouw van haar deskundigheid. De muren van de praktijkruimte hangen vol met fraaie diploma’s. Je kunt bij haar onder andere terecht voor sportmassage, voetzonereflextherapie, zwangerschapsmassage of een behandeling voor wervelscheefstand. Maar ook Chinese massages en acupressuur behoren tot haar programma. Van haar cliënten vraagt ze een actieve bijdrage in het behandelproces. Denken dat alleen haar behandeling de kwaal oplost, past niet in haar levensvisie. De cliënt moet ook zelf een inspanning leveren.

Van Beers Tuinonderhoud, sportmasseur en magnetiseur

Tijdens de maanden van tuinonderhoud is Frans actief in zijn bedrijf Van Beers Tuinonderhoud. Daarnaast heeft hij al jaren een praktijk voor sportmassage, voedingsadvies en personal training. Bovendien is hij in het voetspoor getreden van zijn vader Marinus van Beers alias ’t Liempds Boerke’. Als magnetiseur was Marinus van Beers gespecialiseerd in het weghalen van allerlei lichamelijke klachten zonder hiervoor gestudeerd te hebben. Van heinde en verre stonden mensen ’s morgens in de rij om door hem geholpen te worden. Een man dus met een bijzondere gave. Zijn zoon Frans is ook een bijzonder mens met zijn combinatie van werkzaamheden als tuinman, masseur en magnetiseur.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan bij Monique en Frans hoog in het vaandel. Dat merk je al zodra je de toegang tot de praktijkruimtes betreedt. De veelkleurige wachtruimte in de buitenlucht met tropische planten en een straalkachel voor koude dagen bezorgt je direct een warm gevoel.

In de behandelruimten geven platen aan de muur met doorsneden van skelet, spier- en zenuwstelsel informatie over het menselijk lichaam. Warme kleuren en rustige achtergrondmuziek maken de sfeer compleet. Op de behandeltafel in een omgeving met volledige privacy kun je jezelf zijn en je verhaal vertellen.

Ben Otten