Bewoner in de wijk: Winnie van Sleeuwen

Namens de wijkkrant ben ik te gast bij Winnie van Sleeuwen in haar flatwoning aan Hof ter Aa. Het raam biedt momenteel alleen maar uitzicht op steigers. Bouwvakkers zijn druk in de weer om het flatgebouw een facelift te geven.
Na een hartelijke verwelkoming door haar en haar zoontje Sean-Mike maak ik kennis met een hartverwarmend en origineel initiatief: jehebtpost.nl!
Dat vraagt om nadere uitleg…

Wat is ‘jehebtpost.nl’ en hoe is het ontstaan?
“Mijn moeder en ik waren al een tijd bezig met het vervaardigen van zelfgemaakte kaarten. Maar op een gegeven moment werden dat er zo veel dat we ons afvroegen wat we ermee moesten doen. Toen begonnen we eigenlijk al met het versturen ervan. Maar uiteindelijk was het Sean-Mike zelf die ons het meest wist te inspireren om een en ander in een andere vorm te gieten. We zagen dat het manneke tijdens vele moeilijke ziekteperiodes helemaal opfleurde als hij een bemoedigend kaartje kreeg. Er kwam een eigen website, door mijn moeder en mij opgezet, jehebtpost.nl. Doel: zieke en gehandicapte kinderen verrassen en een hart onder de riem steken met een leuke zelfgemaakte kaart.
Maar later vonden we dat ook de andere gezinsleden extra aandacht moesten krijgen. Omdat vaak alle aandacht uitgaat naar het zieke of gehandicapte kind. En dus sturen we, indien mogelijk, ook een kaart naar de andere gezinsleden. En op verjaardagen proberen we de kinderen soms ook nog te verrassen met een klein verjaardagscadeautje, zoals een kleurboekje.”

Heb je een paar treffende voorbeelden?
“Een kind dat helaas overleed. Ontzettend triest. We hebben toen via de sociale media familieleden weten te bereiken die bereid waren om ons foto’s te sturen van het overleden kind. Die hebben we verwerkt in een album. De dankbaarheid en ontroering waren groot en dat liet men ons ook echt merken. Zoiets geeft je enorm veel energie. Net zoals de kaart die een schoolklas speciaal maakte voor een ziek klasgenootje uit een geheel andere cultuur.”

Maar krijgen jullie het financiële plaatje nog wel rond?
“Dat wisselt natuurlijk. Gelukkig krijgen we heel veel hobbymateriaal en postzegels en andere spullen gratis aangeleverd van lieve mensen die ons en onze inzet een warm hart toedragen. En dat worden er steeds meer!”

Heb je ook andere hobby’s, activiteiten?
“Sieraden maken is ook een liefhebberij van mij. Eigenlijk ben ik een echte creabea. Maar voor bijvoorbeeld schilderwerk draai ik mijn hand ook niet om. Bij Van der Valk heb ik zelfs bij de technische dienst gewerkt. Ook heb ik geleerd te knutselen aan auto’s. Met speciale dank aan mijn vader!”

jehebtpost.nl

Gerry van Rooij