Nooit spijt gehad

Namens de wijkkrant ben ik te gast bij Dineke van de Meijden in haar prachtig gerenoveerde galerijwoning aan de Van Randerodestraat. Ze woont hier samen met haar partner Anja en hun trouwe honden.
Voor de renovatie hadden ze even het plan om naar een andere plek in Boxtel te verhuizen. Maar toen beiden deel mochten gaan uitmaken van het bewonerscomité, naar aanleiding van de renovatie en sloop in de Van Randerodestraat en Het Schild, besloten ze in Selissenwal te blijven.

Zijn jullie tevreden met jullie huis?

“We zijn hartstikke blij. De indeling is een stuk beter. En vooral het toilet en de badkamer zijn veel ruimer dan eerst. Natuurlijk waren er wat aanloopprobleempjes en ook de datum van oplevering, vlak voor kerst, was eigenlijk niet zo gunstig. Bovendien was de bereikbaarheid van bedrijven en instellingen niet goed als er problemen van technische aard verholpen moesten worden.”
Je maakte samen met Anja deel uit van het bewonerscomité. Hoe was dat?
“Geen moment spijt van gehad. Het was een leuke tijd… Mensen helpen met hun vragen, het leggen van contacten, het mogen indienen van ideeën, het meedenken. Een van onze ideeën was om de bewoners de gelegenheid te geven om tijdelijk te verhuizen van hun te renoveren woning naar een gelijksoortige woning hier vlakbij, die bestemd waren voor sloop. Door dezelfde indeling konden de meubels snel worden geplaatst in de vervangende woonruimte. En vervolgens verhuizen naar de nieuwe woning. Natuurlijk verliep deze periode niet altijd gladjes. Maar Anja zorgde er dan voor dat ik met beide benen op de grond bleef.”
Wat zijn de ervaringen nu alles achter de rug is?
“Wat ons een beetje tegenviel, was het snel afbrokkelen van de contacten met de medebewoners in de straat. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. In gedachten waren we al bezig met een gezamenlijke feestelijke afsluiting van de renovatieperiode. En met het bedenken van een passende naam voor ons appartementencomplex. Maar misschien komt het in de toekomst allemaal nog wel goed. Hoe dan ook, we wonen hier met heel veel plezier. Nu komt het erop aan om samen onze woonomgeving zo netjes mogelijk te houden, ook in de toekomst. En verder willen we blijven meedenken en blijven we bereid om ideeën aan te reiken.”

Gerry van Rooij